Sundhage letar peppande hjälp

Att inspirera andra är någonting som nog många atleter gör även om de själva inte vet om det. För barn och ungdomar som själva har drömmar om att få karriärer inom sportens värld är dessa stjärnor perfekta idoler. Men atleterna kan även vara inspirerande för varandra. Pia Sundhage brukar med jämna mellanrum plocka in olika sportprofiler för att prata inför sitt egna damlandslag.

Under åren har bland annat fotbollsspelaren Mikael Lustig skickat en peppande hälsning och nu inför sommarens världsmästerskap i Kanada vill man slå snäppet högre. Laget behöver alla tips och råd de kan få för att försöka nå en så bra placering i mästerskapet som möjligt. Andra inspirerande atleter som hjälpt till är bland annat Anja Pärson och Kajsa Bergqvist.

– Tänk om Zlatan kunde ställa sig framför oss och säga några goa grejer. Eller skicka en hälsning. Småsaker som jag tror kan betyda en hel del. Gör han det, utan att känna karln, så skulle jag säga att han gör det för att det kommer från hans hjärta, säger Sundhage i en podcast med Sportbladet.

Leave a Reply

Arkiv
Kategorier