Den perfekta skon

Skorna är den viktigaste utrustningen som finns för en fotbollsspelare. Har en spelare dåliga skor kommer det att synas på planen. Skorna får inte klämma eller skava. Det ska nästan inte kännas att man har skor på sig. För att vara säker på att man väljer rätt skor finns det några saker man ska titta extra på. Dessa är material, dobbar, mjukhet, tyg, märke, sula, storlek och om skon är tillverkad för någon speciell spelstil. Allt spelarroll för att få fram den perfekta skon. Även färgen kan vara viktig. Har du signalröda skor är det lätt att se dina fötter i jämförelse med om du skulle ha mörkgröna.

Skon ska vara mjuk och den ska inte klämma i tårna eller hälen. När du springer ska det kännas lättare – inte tyngre. Skorna ska vara ett hjälpmedel inte en last. Vilket material dobbarna är i kan vara mycket avgörande om det är järn, skruvar, plast och så vidare. Man bör ha skor för varje underlag. Vissa skor har även blivit gjutna efter en specifik spelarstil. Till exempel om man är den defensiva spelaren eller den attackerande spelaren. Det kan vara precisionsskor, stabilitetsskor eller snabbhetsskor. Beroende på vem man är som spelare så kan man enkelt med dessa riktmärken välja rätt sko.

Om man har en sko som inte passar så kan det få fruktansvärda konsekvenser. I värsta fall kan man bryta ben i kroppen för att man inte kan lite på att foten landar bekvämt på marken. Därför uppmanas alla till att vara noggranna med sitt val av fotbollssko!

Leave a Reply

Arkiv
Kategorier